DivShare

19 Temmuz 2009 Pazar

Beklenen Özlenen İstenen Bu Değil…


İnsan şekliyle, aklıyla ve hissiyatıyla yaratılmışların en güzelidir. Bu güzelliğe layık olmak; hayattayken yapılacak doğru ve mühim işlerle, inanç bütünlüğü içinde, sahip olduğumuz her şeyin değerlendirilmesidir. Kutsal değerleri olmayan, maddi âleme muktedir, hiçbir hissiyat içine girememiş cukkadan yaşayan değersiz bedenlerin içimizde yer etmesi ve ettirilmesi bizim için bir utanç vesilesidir. Bu utancı yaşamak hiçbir toplum bireyinin boynunun borcu değildir. Bu durum; vatandaşlık vazifesi gereği bu kenelerin, vücudumuzdan beslenmesi anlamını taşımıyor.

Yapıcılık özelliği olmayan, insanlığın ince ayarlarına sahip olamamış, kültürel yozluğun bu lider sınıfı, boğazda denize nazır yaşar, kadının en güzelini ve en pahalısını, hayatın kolay ve renklisini, imkânların her türlüsünü devletin ya boşluğundan yâda gafletinden hiçbir kitaba ve inanca sığdırmaksızın yer içer ve ölür giderler. Ne kaybedecekler yahut kaybedecek neleri var ki? Hiçbir özre sığmayacak illegal kazançlarla edindikleri mal ve statü kime yar olmuş. İnsanları bir araç gibi görmek, kazanmanın hırsıyla ezip geçmek, zenginliğin yoludur deyip iyi niyeti su istimal etmek! Bir taraftan hak ve hukuku çalıp diğer yandan günah çıkaran ve bu yolda yapılan işlerin aldatmacası içinde toplumun önde gelenleri, sizin için insani bir tanım bulamıyorum. Yediğiniz, taş gibi midenize oturmasada, içtiğiniz zehir zıkkım olmasada, size her yer ova, denizler sütliman olsada her şeyin bir bedeli olduğunu almanız, taş kafalarınız için zor görünüyor. Toplum ahlakını hor görmek, edep ve kuralları çiğnemek, töreleri reddetmek, milli kültürü yozlaştırmak, bizim kaldırabileceğimiz türden bir değişim değildir. Zaten insani değerlerle örülü, çelik gibi bir iradeye sahip imkân ve olanaklar dâhilinde yaşayan Türk toplumunun yüreğine sokulan bu batı dayatmalarının sonuçları bir faciadır. İnsani değerlerin aşağılara çekilerek getirilmek istendiği yer; medeniyetler seviyesi değil! Rezillikler ve fuhuş yuvası yapılmak istenmesidir. Bunun için medya en güzel uygulama aracı olarak her türlü imkânı sunmakta ve bu lider sınıfın ihanet marşına koro olmaktadır.

Ülkemizin yaygın değerlerini, bu zatı şahanelerin emelleri doğrultusunda şekillendirmek, ne tarihini bilen nede insani değerlerini yaşayan Türk Ulusunun bir eseri olamaz.

Hiç yorum yok: