DivShare

30 Haziran 2012 Cumartesi

Korku Denizi ( BERMUDA)

Türkçe anlatım ile görsel içerik

                        Atlantik okyanusun bu bölgesinde gizemlerin nedeni nedir? Ayrıca ölüm Üçgeni veya Şeytan Üçgeni olarak bilinen Bermuda için Florida sahillerine uzanan BİR BÖLGEDE; batma, uçak kazası, gizemli kaybolma, elektronik cihaz arızaları ve yüzlerce açıklanamayan diğer olaylar gelişir. Yazar Vincent Gaddis 1964 yılında "Bermuda Şeytan Üçgeni" adıyla bir makale yazmış ve konuya ayrı bir boyut getirmiştir.
                       Onun takipçileri olan Argosy dergisi ve Charles Berlitz ve Ivan Sanderson dahil olmak üzere birçok diğer yazar için bermuda şeytan üçgeni önemli bir gizem olmuştur. Bir paranormal doğa olayı gibi görünen bu yer dünyada yeni bir tartışma başlatmıştır. Garip bir şeylere ikna olan, hem de bilimsel bir bakış açısına sahip araştırmacıların, gizemli açıklamalar dolu pek çok sayıda senaryolar üretmesine neden olmuştur.

 Manyetik girdaplar
 Fortean araştırmacısı Ivan Sanderson garip deniz ve gökyüzü olayları, mekanik ve enstrüman arızaları ve gizemli kaybolma konularında "en aktif bölgelerin sıcak ve soğuk akıntıları muazzam bir geçiş yaratabilir" diyor. Bu girdaplar "oluşan şeyin sonucu olduğunu, elektronik aletler ve araçları etkileyen elektromanyetik hareketlerdir."  Ve Bermuda Şeytan Üçgeni, bu  yeryüzünde meydana gelen tek yer değildi. Sanderson bunun gibi dünyanın değişik yerlerinde ekvatora eşit mesafelerde yaptığı tespitlerin ayrıntılı grafiklerini çıkarmıştır.

Hiç yorum yok: