DivShare

8 Temmuz 2012 Pazar

KOZMİK BİLİNÇ (EVRENSEL BİLİNÇ)



Bütün kâinatta var olan her şey, gerçeği itibariyle evreni meydana getiren Aklı evvel`den ve de O`nun kudretinden, enerjiden meydana geldiğine göre, bütün bilinçlerin özü gerçekte "Kozmik Bilinç" dediğimiz “Evrensel Bilinç”tir. Eskiler bunu, "Allah`ın İlmi", "Allah`ın ilim sıfatının eserleri" diye tanımlamışlardır.

Bugün Kozmik Bilinç diye ifade edilen evrensel insan, esası itibariyle, madde bir varlık değildir!.

Tasavvufta, İnsân-ı Kâmil'in bir diğer adı da RUH-U Â’ZAM'dır!. Yani, tüm boyutlarıyla evrenin kendisinden meydana geldiği öz cevher.

 

Güneş Sisteminin bir ruhu olduğu gibi, Galaksi`nin tümüyle bir ruhu vardır!.

Nasıl senin vücudun tek tek hücrelerden meydana gelmiş; ve bu hücreler bileşerek bir beden meydana getirmiş ise...

İşte bunun gibi, Galaksi dediğimiz yapının da tek tek hücreleri olan güneşlerden meydana gelmiş bir galaksi ruhu var, bir galaktik ruh vardır.

Galaktik bilinç vardır...

Galaktik bilinçler-ruhlar da birleşerek, "Kozmik Bilinç" dediğimiz; “Evrensel Bilinç” dediğimiz o “Kozmik Bilinç”i oluşturur!.

Gerçek odur ki, "Ruhu A`ZÂM" adı verilen "Kozmik Bilinç", ilmi ve kudretiyle Galaktik bilinçleri-ruhları kendi varlığından meydana getirmededir!.

Hâlâ!



Her birimin "Rabbı", onu meydana getiren "Esmâ terkibidir".

99 Esmânın sayısız kombinezonuyla oluşan isimler bileşiminin var kıldığı yapı, ‘’insan’’dır. Ancak bu 99 ismin de mânâsını dilediği anda dilediği düzeyde, bir kısmının kaydında kalmaksızın ortaya koyabilen, "İnsan-ı Kâmil"dir.

İnsan-ı Kâmil`in hayatiyeti itibariyle aldığı isim, "Ruh-u A’zâm"dır.

İlmi, şuuru itibariyle aldığı isim, "Akl-ı Evvel"`dir. Ki bu vasfa işaret için günümüzde "Kozmik bilinç" tâbiri kullanılmaktadır.

Not: Kozmik Bilinç (Evrensel İnsan - İnsan-ı Kâmil-Evrensel tek şuur - Evrensel Öz - Ruh-u Â’zam - Akl-ı Evvel-Hakikati Muhammediye – “RUH” Adlı Melek - Allah İlminde yaratılan en mükemmel varlık – “Nokta”)

Hiç yorum yok: